Ofte stilte spørsmål:

Hvor lang tid tar fotograferingen?

Fotograferingen tar som regel 30-90 minutter avhengig av størrelse på objektet. Ved tilleggstjenester som video og dronefotografering vil vi kunne bruke noe lenger tid.

Må jeg være tilstede under fotograferingen?

Så lenge eiendommen er klargjort for fotografering så behøver du ikke være tilstede ved fotograferingen. Du kan levere nøkkel til megler eller legge den på eiendommen.

Hva gjør vi om det er dårlig vær?

For bildene innendørs spiller det ikke så stor rolle hvordan været er ute, men der uteområdene og utsikt har stor betydning for hvordan eiendommen fremstilles vil vi anbefale deg å følge med på værmeldingen i dagene før avtalt fotografering. Vi bruker Yr.no. Om værmeldingen ser dårlig ut er det mulig å utsette fotograferingen. Så lenge dere tar varsler oss før kl 17:00 en virkedag før avtalt fotografering vil det heller ikke koste noe ekstra. Husk at megler har lagt en tidsplan for salget med visningstider, frister for annonsering etc så det er viktig å avklare med megler før man utsetter fotograferingen. Det er også mulig å bestille ny runde med utebilder dersom en er uheldig med været.

Kan vi flytte ting underveis?

Vi forutsetter at eiendommen er fullstendig klargjort før fotografen ankommer. Hvis fotografen kan slippe å fokusere på ting som skal flyttes hit og dit i hvert rom blir det mer tid til å fokusere på bildene og de små detaljene rundt. Dermed blir også bildene bedre. Som hovedregel anbefaler vi at du klargjør eiendommen som om den skal være på visning. Boder, skap, mellomganger og oppgangen skal som regel ikke fotograferes, så disse kan brukes til oppbevaring. Se flere tips om klargjøring til fotografering i menyen over.

Må vi vaske huset før fotografen kommer?

Det er fordelaktig at man vasker vinduer og andre blanke overflater som speil, kokeplate, stekeovnsfront, servanter o.l. før fotografen kommer. Gulv/vegger/tak vasker man om det er nødvendig, ellers er en lett støvtørk og runde med støvsugeren ofte godt nok. Bruk heller tiden på å rydde enn å sitte på knærne og skrubbe gulvet.

Hva om jeg ikke er tilstede/klar når fotografen kommer?

Dersom eiendommen ikke er tilgjengelig (låst, ingen hjemme, ingen avtale om nøkkel) eller eiendommen ikke er tilstrekkelig klargjort for fotografering når fotografen kommer vil det tilkomme et gebyr for bomtur og ny avtaletid vil bli satt.

Hva om jeg må avbestille fotograferingen samme dag?

Dersom avbestilling eller endring av fotograferingstidspunkt skjer samme dag, eller etter kl 17:00 en virkedag før vil det tilkomme et gebyr for avbestilling samme dag. Men er man tidligere ute er det ingen problem å endre tidspunkt.

Kan du retusjere bort ting i Photoshop?

Eiendom selges som regel “som den er” og det er derfor svært begrenset hva vi har lov til å gjøre av manipulering av bilder. Det er derfor best å fylle hullet i veggen, male taket på kjøkkenet og feste ledningene fra lampen før fotografen kommer. Hvis det ikke lar seg gjøre eller det skjer et uhell rett før fotografen kommer lar det seg løse med Photoshop. Da må vi få tilsendt en skriftlig bestilling på hva som skal gjøres, og det vil komme et tillegg for ekstraarbeidet.

Når er bildene klare?

Bildene leveres til megler innen kl 12:00 neste arbeidsdag. Ved ønske om hastelevering kan bildene leveres samme dag, vi anbefaler da at oppdraget bookes på formiddagen da vi regner ca 6-7 timers levering på hasteoppdrag.